TabCounter

The world of social studies

12 tips to help you lose weight on the 12-week plan

1. Ne propustite doručak
Preskakanje doručka neće vam pomoći da izgubite kilograme. Možda će vam nedostajati esencijalne hranjive tvari i možda završite s jedenjem tijekom dana jer osjećate glad.

Pogledajte zdrave recepte za doručak

2. Redovito jedite
jesti redovito tokom dana pomaže vam da brže sagorijevate kalorije. Također smanjuje iskušenje jesti hranu bogatu masnoćom i šećerom.

Saznajte više o zdravoj prehrani

3. Jedite puno voća i povrća
Voće i povrće ima malo kalorija i masti, a mnogo vlakana – 3 osnovna sastojka za uspješno mršavljenje. Takođe sadrže mnogo vitamina i minerala.

Pročitajte da biste dobili 5 A Day

4. Postanite aktivniji
Aktivnost je ključna za gubitak kilograma i održavanje aktivne aktivnosti. Osim što pruža brojne zdravstvene prednosti, vježbanje vam može pomoći da sagorite suvišne kalorije koje samostalno dijetom ne možete izgubiti.

Pronađite aktivnost koja vam se sviđa i koja se može uklopiti u vašu rutinu.

5. Pijte puno vode
Ljudi ponekad gladuju žeđ od gladi. Možete potrošiti dodatne kalorije kada je čaša vode zaista ono što vam je potrebno.

Pročitajte više o pitkoj vodi kao dijelu zdrave prehrane

6. Jedite hranu s visokim vlaknima Hrana sa visokim vlaknima
može vam pomoći da se osjećate puni, što je idealno za gubitak kilograma. Vlakna se nalaze samo u biljnoj hrani poput voća i povrća, zobi, integralnog hljeba, smeđeg riže i tjestenine i graha, graška i leće.

7. Pročitajte oznake hrane
Znajući kako čitati etikete hrane može vam pomoći u odabiru zdravijih opcija. Koristite informacije o kalorijama kako biste saznali kako se određene namirnice uklapaju u vaš dnevni unos kalorija u vašem programu mršavljenja.

Saznajte više o čitanju oznaka hrane

8. Koristite manji tanjur
Korištenje manjih tanjira može vam pomoći jesti manje porcije. Korištenjem manjih tanjira i zdjela, možete se postepeno naviknuti jesti manje porcije, a da ne budete gladni. Želudac će vam otprilike 20 minuta reći da je mozak pun, zato jedite polako i prestanite jesti prije nego što se osjećate puni.

9. Ne zabranjujte hranu
Ne zabranite nijednu hranu iz vašeg plana mršavljenja, posebno one koje volite. Zabrana hrane samo će vam još više žudjeti. Nema razloga da ne uživate u ležernim delicijama sve dok ostajete u okviru svoje dnevne norme s kalorijama.

10. Ne zalihajte se bezvrijednom hranom
Da biste izbjegli iskušenje, ne zalijte se bezvrijednom hranom – poput čokolade, kolačića, čipsa i slatkih napitaka – kod kuće. Umjesto toga, odlučite se za zdrave grickalice poput voća, nezaslađenih kolača s rižom, zobene pahuljice, nezaslađenih ili nezaslađenih kokica i voćnog soka.

11. Izrežite alkohol
Standardna čaša vina može sadržati onoliko kalorija koliko komad čokolade. S vremenom, previše pijenja može lako doprineti povećanju kilograma.

Saznajte više o kalorijama u alkoholu

12. Zakažite obroke
Pokušajte planirati doručak, ručak, večeru i doručak za tjedan, pri čemu ćete pripaziti na svoj kalorijski dodatak. Možda će vam biti korisno napraviti nedeljni popis za kupovinu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TabCounter © 2020 Frontier Theme